nuff

Thursday, July 29, 2010

sorry

huhh keadaan shari dua ni smakin tgang sgt..

..byk2 beristifar Nurul Syahida Dzulkifli..

1stly kt cni aku nk mintak maaf bebanyak kt member baek, saranisah mat sal aku sound hg tu dpan kwn2 kita yg lain..aku mntak maaf sgt2..aku ckp x pkir weh..x sangka bleh lepas ckp cmtu..sumpah aku xda niat nk maki hg sampai cmtu skali..skg aku anggap hg grau sal tu..x sgka weh leh kuar kata2 cmtu..aku ngh dpress weh..sorry aw aku trlepas kt ctu..
sekali lg maaf kn aku..

2nd aku mntak maaf bebnyak kt mimi, k.lin, sara, ermm suma la yg terasa sal blog aku ari tu.. sal kes pdi tu..klu terasa la..actly xda niat nk membangkitkn apa2..arap xda yg sakit ati..xmau pun tgk da yg terasa..oke aku sempoi ja..x ksah la..

3rd to bdak klas aku yg aku rapat sblum ni..sorry klu aku da mnjauhkn dri dr kowg..jgn pkir bkn2..aku x ksah bkwn ngn sapa2..n sorry gak klu aku da tggalkn kowg..kita still kwn la..n still rapat g..aku ttp ngn kowg apa2 pun ok..

n last nk mintak maaf kt muhammad izham..b klu b bca post ni..ayg nk mintak maaf klu da wat pa2 kt b..da skitkn ati b..maaf tau..LUV U SO MUCH!!

AKU SAYANG SGT KT SUMA


ARI NI..dpt surat dr hTAA..
dpt result medical dr patology Hosp.Tunku Ampuan Afzan..
tggu pnya tggu dr 6 blan g bru skg dpt..
kes tsangkut plak ari tu msa wat blood test Hb rndah kt klinik Gambang..
so blood tu d antar ke HTAA..
n ni la result dia..

doc comment: normal Hb Analysis. RBC morphology suggest iron deficiency.

:) Alhamdulillah terhidar dr penyakit telesemia..

Monday, July 26, 2010

assigment..assigment..

salam suma..opss..sy bkan bdak architecture yea..ok sy nurul syahida bdak dip. nursing uitm shahputra oke.. huhu..ok mngenai dgn plan kt atas tu..yess sy da siap kn 1 plan utk wad ciptaan sy n kwan2..ha ni la wad O&G, Obstetric & Gynecology..motif nk tunjak ni sbab x sgka leh gak dpt siap kn assgment ni wlupun x lwa n x gna kn software yg lbeh canggih,ciap jgak wat ni..huhu..yang penting sy bkn bdak art ok nk wat yg cnatik2..

ermm mengenai group assigment Management of nursing ni..sya di arahkn utk wat plan wad kami nih..glabah jgak nk wat ni..asal bleh ja wat bnda alah ni..oke..dlm wad ni ada 12 bed utk antenatal and 8 bed utk posnatal..11bed utk isolotion utk baby yg da problem lpas postnatal..2 bed utk bilik treatment.. pantri and stor utk alat2 perawatan termasuk medicine sy ltakkn kt tp ruang utk antenatal..ada 1 utiliti kotor n utiliti bersih..2 blik doc. 1 blik sister..
actly blum siap lg sepenuhnya plan ni..just lakaran semata-mata ok..xda lg label ok..
huhu..thankz coz tgk plan sy yg comot2 ni..besa la bdak nurse wat keja bdk art..

Saturday, July 24, 2010

teater + t.c

















P.D.I d ati..



* nk beli sumthing kt dlm shop ni tp xdapt..ermm sdeh nya xdpt p td time bli brg kperluan..xda owg tman..agk terasa ati bila ajak member tman xda respon pn dr mereka!..sbab pa ek..sbab xda yg sekepala ngn sy kot..sy suka ni..tp x semestinya owg laen suka ni.. susah kn..kecewa gla ni..sapa2 kt cni sekepala ngn sya angkt tgn..huhu...memang nk beli sgt beg seed kt pdi..da lma da nk beli tapi xdpt smp skg..pasni rasanya..kuar sowg2 ja x yah pkir owg laen..wat hal sndri..xda spa yg skepala nk join wt hal kpala sndri la..

Thursday, July 22, 2010

lapaq (versi kedah)

lapaq....................................
lapaq........................................................................................................
lapaq......................................................................................................................................................

aishh..ada jgak bdak cmni er..teruk btoi lapaq...hehe..
~ cek lapaq gila ni..nk makan..td cek x dan nk beli mknan nak habaq mai..loqlaq btoi..
ish nk wat lagu mna ni..nk wat maggi la..huhu..

*huhu just merapu..ilang kn stress ok..



Otak berfungsi

test 1 da complete..

sy tgh berapi ni..

ada la geram2..

rindu kg...

lapar..

pkir nk enjoy jap..

saket ati jgk..

nak tido jap..

pkir nak pkai bju apa g klej mlm ni..

sapa plk tgk wonderpet kt ruang tamu tu..

nk mkn maggi oke?

rasa2 esok nk g mna..

nak mndi air terjun la,sejukan bdn..kuantan pnas!

knpa susah sgt nk balik kedah..

agak2 cik padhil nk denda apa mggu dpan klu x p kesatria ptg ni..

dgar lagu wonderpet tu memang teringat kt adix..

apa adix tgh wat skg ni?tgk wnderpet?upin&ipin?

agak2 rambutan dpan umah dh masak ke x hah?

jadi overnite x?

argghh..

stop! stop! stop!
otak asyik berpikir ja.. apa nih..

sTOP!!!

Sunday, July 18, 2010

Baju biru..

huhu..apa punya post title la..xda kena ngena langsung..cehh..hampeh..
actly i'm bored la..lala..tetiba ada angin ada ribut air pun jatuh dr langit* hujan laa..malas plak nak gerak dengan suasana blik yg gelap ni..wahh syahdu nya klu tido ni..nak tido pn da kul bpa da ni..jap g magrib..errmm aduh terlepas plak pluang nk tido ptang tyme ari minggu ni..hihi..(rutin harian bila weekend loo..)

ujan2 ni teringin sgt nk mkn buah2an tempatan..ni klu balik pendang ni mesti dah ada tersedia kt pokok..skg kn musim buah..sedap nya tgk buah durian tadi tyme kuar mkn kt SPV..buah rambutan lg..wah2 suka nya..huhu..

ermm..bila sebut sal mkn2 ni..apa yang penting and amat la penting adalah tetang saiz n berat bdan sy..haha..x dapat nk timbang berat lagi la..bila ek nk g timbang kt skill lab tu..aduh x sabar nk tgk berat bdan berapa da turun..cehh..turun ke..perasan..rasa makin berat lg ada la..
ermm about my diet..huhu..actly my b da la saran kn sy diet cmna yg dia wt kt member dia utk assgment dia tu..sy ikut la jgak..sy cba try la..tp pa yg sy leh wat..just bleh mkn nasi sehari jea..tyme siang hari..huhu..joging sy x dapat wt la..xda masa..hikhik..(~_^) tu pasal x dpt trun kn berat bdn dgn melampau tu..ngee..
sluar sy pn da ketat sejak da gemuk..sampai tercabut butang sluar..haha..takut btoi..bhaya ni..petanda awl supaya lebih berhati-hati jga berat badan..erm hari tu berat bdan dh 55kg..terkejut kot..sejak smbung stdy xpanh smpai ke thap tu..seingat sy lepas SPM jea baru penah naik mendadak sampai 55kg..tp xlma..lepas tu da trun..jgn nti ttiba naik lbeh 55kg la..x nak la..nti xda owg pndang..hehe..(perasan)

cita sal ni plak..haa..sbenar nya..sy suka sgt minum air coke..suka la sgt..cam da jdi ktagih dah..huhu..pas sy terbca 1 artikal ni bkaitan ngn air coke yg penah sy post dlm blog ni terus sya tggalkn air coke..tp sy da pganti air coke tau..skg sy da jtuh hati kt air mountain dew..suka la jgak..tp xda la minum selalu..x baik air2 mcm tu minum selalu sebenarnya..sekali sekala jek..

ermm smbil2 berblog ni..sy on fb..bila tgok new update dr member fb..terasa jeles la plak kt sowg member ni..bleh plak kn dia letak pix dia ngn kekasih hati dia..bkn jeles apa pun,jgn pkir bukan2..jeles la sebab sweet sgt pasangan kple ni..best la tgk diowg ni..sama cantek..asyk ber'snap jea..owg klu dduk dekat2 cmni la..nk kuar mna pn sekali..g klas pn skali..ish best nya..huhu..berangan..xpa la..skg ni masa utk berjauhan dlu an..bila lg nk dduk jauh..hehe..
opss..angau plak..

huhh dah2..about my education er..ala da 2 minggu sy kt kolej tp x byak klas yg da..huhh confuse ngn lectre yg jrag wat klas..tp dlm roster mang x byak klas utk satu2 subjek..mgkin ni pembaharuan utk sem5..kuikui..selama ni study byk..smp klas x ckup tyme dlm 1 hari kdg2 tu..sebab nk cukup kn kredit hour..tp sem ni memang byk beza sket dr sem2 yg lepas..sem ni lecture tyme lbeh pendek dr posting..lecture 6weeks,n clinical posting 4 bulan..huhh 4 bulan..mencabar..lebih mencabar g sem ni dpt study mental illnes, emergency and trauma n management of nursing..

errm..1 subjek ni yg confius.. subjek kesatria..ada ke patut sem ni still ada lgi aktiviti kawad..wah2 byk cntek..da ponat da berkwad dr sem 1 and 2..ada g rupa nya..yg x leh blah kwad tu kna guna tongkat..setiap student kna bawak 1 batang moop n kena cat(tanpa moop)..wahh x bleh blah btoi..mcm budak drjah 4 nk kna bwak benda2 g solaa plk..lg pn just 2 mggu ja wat kawad t..dlm seminggu just skali ja da subjek tu..so 2 kali ja ada kawad..x bebaloi langsung..huhh..da la lecturer tu ckap klu sapa x dpat bawa batang tu dia nk rendam dlm kolam belakang kolej..makk ai..oke xpa, nk kena mogok ni..suma x yah bawa..hihi..

uish da kul bpa da ni..oke la nk mandi..da busuk da ni..huhu..oke..thanx coz membaca ni..leb u!!

Saturday, July 17, 2010

S.i.h.a.t..

hype anda2 suma..malas btoi la nk menaip botton lappy ni..tdi bukan main lagi hati ni dok teringat nk update itu, update ini..last2 bila mghadap lappy ni da jd malas la plk n hilang la plak idea nk menaip..ermm..apa la kn..

pa nk cita eh..erm yea..finally da lega sgala infection yg berleluasa dlm bdan ni..alhamdullilah..sejak da sihat ni,rasa happy semacam jea..ak'alah mentang da x 'ber'mucus' kt idung kn, mula la..hehe..setelah sekian lama jgak la selesema ni menumpang kt celah idung sy ni bru skang lega..alhamdulillah..

memandangkan ari ni weekend,sy kuar ngn member2 la plak ari nih..sja nk enjoy jap..bosan dok umah..bukan maen g hang out..da sihat kata kan..hehe..

err..apa g ek nk cita eh..ermm da la tu..terlalu mlas da ni..oke..usya2 la pix sowang bdak bervirus yg da sihat..hihi..oke lab u..


halaman umah sebelum hang out daa..

sempat lg pekena mee soto..yummy2..

peace..

Thursday, July 15, 2010

flu + fever

aduuii..
maseh x baik lagi selesema ni..
demam da kurang..
knapa ni..lama sgt..

~nak rest la..
bubye fb..bubye blog..

Give up..

diam sudaa..
diam lebih baik dr berkata-kata..

Wednesday, July 14, 2010

huhu.. temperature ngh naik pn rajin g tag (bkn naik angin noh>demam)..huhu..bia la bosan ni..

1. Sedang buat apa satu jam lepas?
tido la..mimpi gadoh ngn junior sblah umah..HaHa..bapak ah..x cukup gdoh ngn jnior umh sndiri..gdoh ngn jiran plak..otai gila anak pak dzul ni..

2. lappy jenama ?
acer..

3. HP jenama dan model ?
S.E w910i & motorola L6

4. un9 menggunakan ?
wifi Rania Qistina..umah laa..

5. Sedang mendengar ?
Bella baca doa berbuka posa..

6. Saya rasa saya patut ?
tadah tangan join bella baca doa..wlupun x posa..

7. Pernah tipu kawan ?
penah2..

8. Pernah ditipu?
selalu..

9. Ex- Bf awak ?
xda..dh mati jatuh kapal terbang..

10. kenapa clash ?
lantak dia la..

11. Ada skandal ?
x maen la skandal2..apa ko igt aku ni pmpaun jnis apa..

12. kenapa perlu ada skandal ?
ish..xdak..xdak la..xpaham ka??

13. BF sekarang ?
en. muhammad izham..hehe

14. Sebab dea pilih saya ?
sebab aku ni pumpuan la klu laki lain plak..huhu

15. Sudah berapa lama kapel ?
nak dkat 3 thun..

16. Hadiah paling bermakna pernah diterima?
teddy bear kt ats tu yg wrna cream..cincin..purse converse..s.e w910i..keychain bntuk lurve ukir nma kmi..sweet sgt..apa g eh..ermm suma nya berharga la bg aku..

17. Saya rasa saya ?
syg dia sgt2..


18. Pakai jam tangan ?
pakai..kadang2..

19. Jenama?
casio..bapa belanja..

20. Necklace ?
da ilang kot..kwn skola bg hilang..

21. bertudung or free hair ?

bertudung..

22. trend tudung?
tudung biasa..skg msih mnjinak2 pakai shawl..

23. lahir pada ?
9 february 1990

24. Anak mak atau ayah ?
rapat ngn bapa..senang dpt duet tuu..
ngn mak pn rapat jgak..
*ish klu ma aku bca ni..mesti teriak dia..huhu

25. Have siblings ?
ada..4..seowang da meninggal

26. Choose sibs or friends ?
dua2 laa

28. awak akan buat apa kalau ada orang benci awak?
suka ati la..bek p kt hg la nk bnci pn..ada aku kisah..

29. Erti sahabat pada anda ?
susah senang bersama..

30. Dua orang yang paling rapat dengan anda sekarang?
my bf..bfF

31. Tag kepada ?
suma follower

*sorry klu terkasar bhasa sket eh..hoho..sorry men belasah ja nih..

Monday, July 12, 2010

TAG la plak..

1. Nama penuh anda?
NURUL SYAHIDA DZULKIFLI

2.Siapakah yang memberi nama anda ?
OPAH kot..tp mak sy ckp mula2 opah suh letak nma Mawardah..huhu..klu x muka sy cantek mcm bnga mawar tau..huhu

3.Adakah anda suke dengan nama anda?
ofkos la..ada maksud tuu..

4.Apekah maksud disebalik nama anda?
cahaya syahid..

5.Tarikh lahir anda ?
9hb february 1990

6. Dimanakah anda dilahirkan ?
kt umah jea..Pendang.

7.Anda mempunyai adik beradik ?
mestila..abg-beradik gitu..

8. Senaraikan nama adik beradik anda,mengikut urutan.
>abangku yg buncit..MOHD FADZLI
>angahku yg pendex..MOHD FAHMI
>adixku yg amat d rindui..Allahyarhamah NURUL SYAHIRAH
>adixku yg manja..MOHD FIRDAUS


9.Adakah anda mempunyai boyfriend ?
ada..

10.Siapakah nama boyfriend anda?
MUHAMMAD IZHAM ISHAK

11.Adakah die sayang anda?
dia selalu ckp dia syg sy..syg sgt2..

12.Kenapa ?
bleh plak tnya er..sbb sy jea kot yg ada dlm ati dia..*ye ka?ntah..

13.Adakah anda seorang penyabar ?
sabar la jgak..tp rsanya dia lbeh penyabar dr sy kot..erm yeka?? hehe..

14.Sikap yang membuatkan anda benci tentang dia ?
xdala..suma ok..insyallah..

15.Ciri - ciri lelaki idaman?
yg ada kt dia..dh ckup..*x memilih oke..

16.Anda memerlukan seseorang yang ?
memahami..penyabar yg penting..syg sy smpai mati..n smp gila..haha

17.Kata2 untuk seseorang .
i luv u more than everything syg!!

18. Adakah anda berpuas hati dengan tag ini ?
x sure..

19.TAG kan pada 5 org sahaje.
rsa nk tag..di persilakan..tiada paksaan oke..

Sunday, July 11, 2010

miss him ♥♥♥



huhu..he is my little bro..huuh tetiba mlm ni terasa amat rindu kn adix..rindu sgt2..apa adix wat kt umah tyme ni eh..spa la yg antar adix p skula pg2 ek..angah da xda nk antar adix..kak on pn xda..abg kot..huhu..abg,dh la susah bgn tido..bapa la kot..
huhu..syg adix gila2..
rindu adix yg nakal..yg bulat..yg manja..
muahhh999...

♥♥

Saturday, July 10, 2010

bosan a.k.a borink

sorry xda mood ari nih..
2 3 ari nih btoi rasa serabut ya amat..sebabnya xdpt di tafsirkn..uhh..
bosan lorr..xtau la nk ckp kt spa2 lg..blog ni ja dpt aku lepaskn..
thankz blog..aku lebih semangat dgn adanya blog ni..apa yg aku rasa suma aku akn luah kn kt blog ni..to blog reader, pliz jgn tnya apa masalh aku..apa kena ngn aku..cukup la setakat aku mengarang jek..pliz jgn tnya apa2..aku btoi2 serabut..terpulang la nk ckp aku tulis blog ni sbab nk mntak simpati ke apa..ini belog aku..now aku ada ruang tersendiri oke..biar aku sedeh sampai menangis..biar..sebab aku adalah dri aku..aku hanya seorang gadis..air mata adalah peneman ku di kala aku keseorangan..kesedihan..so thankz air mata..blog ni jga adalah ruang kotak hati ku berbicara..
blog...aku borink la..bosan..serabut..
ARGGHHH..
i hate it!*temper//

Kehidupan.




Bila aku gembira, aku cuba untuk gembirakan mereka.
Tetapi bila mereka gembira, kenapa mereka tidak gembirakan aku?

Bila aku nampak mereka bersedih, aku cuba untuk kurangkan sedihnya.
Tetapi bila aku bersedih, kenapa aku bersedih seorang diri?

Bila mereka berasa takut, aku cuba menenangkan mereka.
Tetapi bila aku berasa takut, kenapa tiada siapa disisiku?

Bila mereka tersepit, aku cuba mengurangkan kesempitan mereka.
Tetapi bila aku tersepit, kenapa mereka membiarkan aku kesempitan?

Bila mereka keseorangan, aku cuba untuk meluangkan masa dengannya.
Tetapi bila aku keseorangan, kenapa mereka lari jauh dari aku?

Bila mereka meminta pertolongan, aku akan tolong sedaya upayaku.
Tetapi, bila aku meminta pertolongan, kenapa mereka menolak?

Bila mereka ada masalah, aku cuba menjadi pendengar yang baik.
Tetapi bila aku ada masalah, kenapa mereka pekakkan telinga?

Aku juga seorang manusia biasa yang tidak akan pernah sempurna daripada
segala hal. Aku perlukan seseorang memahami aku. Aku juga seorang manusia.
~cyeda.

Thursday, July 8, 2010

Nurses Nite..

waka..waka..semalam pegi memBESAR kan badan..best la jgak..akhirnya.. bjaya jgk mndapatkan mini dress ni tuk p dinner smlm..dapat la tgk dak 'nurse' ni pkai seksa2 mata..huhu..usya2 la pix mlm td ni..simple jek..ok hope enjoy.....

mulanya nk pkai dress ni..tp da biasa pkai..abaikn..

tiket..
cyeda sepet_bella bulat..

antara yg mewakili dak nursing UiTM..huhu..

posing lg..
suasana...
x sangka kak Nad, QUEEN mlm tu..sntek sgt..
so simple..
hehe..

x sabar rasanya nk balik tido tyme ni..perut pn da knyang..

oke..END..

sakit

thankz wat aku cmni..
thankz!!

tonight..

maseh mencari yg mna sesuai...
oh my dress...

Monday, July 5, 2010

k.B

...nak Kinder Bueno...

...nak Kinder Bueno...

...nak Kinder Bueno...

Tag la klu rjin ye..

1. Perkataan yg suka sebut :
"ermm"..klu borink..ngee

2. Saya sedang mendengar :
roomit bising..dia pggil sy saida..ee geli weh..

3. Mungkin saya patut:
tutup mulut mimi kuat2..

4. Saya suka :
bile encik b sy tarik idung sy..bile bilik sy beraircond(pns sngtttt)..bila sy adalah ank sulong..abg2 sy adalah adik2 sy..hehe

5.Sahabat-sahabat baik saya :
syg korang ketat2..mwuahhhh

6.Saya tak paham :
knapa sy gemuk skg..

7.Saya kehilangan :
rantai white gold bertatah berlian yg mama sy kasi..sgt chumil..


8.Ramai yang berkata :
cyeda ni senget la..ermm...

9.Makna nama saya :
cahaya syahid..

10.Cinta itu adalah :
love la...hehe

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
sedang berdating..adehh

12.Saya akan cuba : bina kapal selam pribadi untuk ulang alik dr kuantan ke kdh..yahuu..


13.Ayat SELAMANYA membawa maksud:
dulu, kini dan selamanya..kikih..

14.Telefon bimbit saya :
S.E w910i..hadiah dr my b..thank b..muuwwahh..huhu

15.Bila saya terjaga dari tidur :
errrr!! class cyeda class....

16.Saya paling meluat apabila :
tergedix2 x tentu pasal..

17.Pesta/Parti adalah :
sngt beshhhh..melepaskan tension di otak!

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
arwah kucing sy kna lnggar ngn jip bpa sy...al fatihah....ngeee*1 ketika dulu2..


19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
zaman skola..zman2 muda2..ngee

20.Hari ini :
sy bngun lewat..pegi kolej...bosan..nk balik cepat..

21.Malam ini saya akan :
sms ngn my b n gedix2 ngn besfen..

22.Esok pula saya akan :
pegi kolej ngn azam baru..

23.Saya betul-betul inginkan :
kurus..........

24.Ketika saye lihat wajah saye di hadapan cermin pagi ini :
x ceria.....ngantok

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
genting highland ok kot..bila la nk g sama2..

26.Makanan Barat atau Jepun :
shushi king..yummy2...

27.Bilik yang terang atau gelap:
skg gelap sket..roomit wt gila..haha..sapa roomit sy kt cni,jgk sengeh2 ek..huhu

28.Makanan segera adalah :
mkanan kucing kot..huhu..tp tu la yg ada bla terdesak..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
dia ni islam ka kristian..*tya kt roomit..

30.Siapa yang anda nak Tag?:
smua followers

Sunday, July 4, 2010

Pengembaraan Bermula. :b

mood krang happy..
**yeaahh ari ni..da mula masuk kolej..pejam celik- pejam celik dah menjengkau semester baru..(sem 5)..alhamdulillah masa berlalu dengan pantas dan sempurnanya..
ari ni adalah permulaan buat aku..pendaaftaran semester baru..maka duet pn btambah la kuar.. ni la bnda yg malas gila sgt la bg aku..malas nk mintak duet dr parent aku..ni la msalah aku..ari ni nk register semalam baru aku mntak duet pendaftaran n duet blnja utk mggu ni kt bpa aku..naseb baek bapa aku jenis cool gila ngn anak pmpuan dia ni..thank bapa..xtau la pa yg dia rsa agak nya aku mntak duet last minit agak nya..gila la aku ni..myusah kn mak bapak ja..ermm ni naseb aku x ckap kt mama aku ni..klu x abes aku kna bising-bisng kt tepon..sori mama..sori bapa..x sempat nk gtau awal2..ermm..ari ni aku da sumbat dalam akaun kolej rm350 (pndaftaran uitm rm300 + kolej rm50**sebnarnya rm250 tapi mlas nk byar lbeh2)..

ermm lupa kn kisah pndaftaran utk hari nih..memandangkn aku xda klas ari ni..aku balik umah awl sket..rasa x puas ati plak x kmas locker aku tu..dah lma tnggal..so, aku ambik kputusan kemas segala barang yg ada dari dlm beg aku gna p puncak alam yang x kemas2 lg..barang balik kg..beg brang g posting kt dungun...huhh..byk kan..tu la..busy sket kot aku ni..bini P.M kata kn..hehe..busy ker??
haha..biar la..akhirnya aku berjaya kemas barang yg ada..suka2..tgok barang x sepah lagi...siap kemas bilik stor yang agk la bersepah gila..ermm geram jgak tgk bersepah..so aku kmas kn la..ala kadar jea..bleh la senang sket da tempat solat..masing2 sibuk nk kmas,so smntara aku free sket ni aku kmas la..

aduh2..perut pun da bunyi..da hypo ni..ralit-ralit x ingat plak nk makn..ehem2..maklum la i tgah diet skg..ecehceh..huhu..ok stop kt sni dlu...gua lapar..nk mkn..>nasi puteh+ayam mask merah+syur apa nth.."beli"

~chaww..

(^_^)

seorang lelaki keluar ber-vakasi bersama rakan2 yg agak ramai... dan somehow dia bawak awek dia...

sedang melihat2 subinier kat gerai2 kecik tepi jeti tetibe si awek berkenan dgn satu topi santai tepi laut gitu... dengan senyuman manja dia memandang si pakwe..


"sayang... nak".. sambil memuncung ke arah topi itu... si pakwe tidak berkata... dia mencapai topi tersebut dan melirik kearah tag harga yg tersemat indah ditepi topi.. RM30.. si pakwe berdengus kecil..

"huh.. bli sendiri... mahal".. tanpa menoleh dia meneruskan perjalanan... si awek tidak membantah terus mengekori si pakwe dr belakang...

sedang reramai tunggu di jeti... si makwe terpusing2 mencari pakwe nya... hmmm... dia mula risau... maklumlah.. dia bukan kenal sgt pon classmate pakwenya ini... tiba2 bahunya dicuit... kelihatan si pakwe tersenyum megah sambil memakai topi santai yg diingini tadi... tanpa berlengah si pakwe membuka topi itu dan meletakkan dikepala si awek...

"Nah".. sambil tersenyum nakal dan mencapai semua beg si awek utk dibawa masuk ke dalam bot....

Sweet kan??..

falsafah mamat ni senang je..
"if u r hurt.. i wont give u medicine.. i'll give u the hospital itself"... kiranya kalau dia dah lukakan hati awek dia... dia akan pujuk 10kali ganti lebih elok dari layankan saje ape awek dia nak... cuma awek dia perlu sabar lah... ke-sweet-an tu x berlaku selalu... proses pen-nyakit-an perasaan memang akan kerap berlaku... tapi dia akan make sure by the end of the day, the cure is worth all the pain...

Saturday, July 3, 2010

fat

mama..bapa..dik on dah GEMUK!!
huhu..kawan-kawan da ckap sy da GEMUK...
GEMUK..GEMUK..arrrrgghh tidakk..

Anda yang ke berapa: