nuff

Wednesday, September 28, 2011

#wordless wednesday



makanan orang sakit :)

Tuesday, September 20, 2011

open HOuse

selamat hari raya yang ke 21 semua..hehehh..ada lagi ke raya..
oke..nak cerita sket ni..Ahad barubaru ni cyeda ngan housemate sekalian telah attended ke rumah adik junior kitorang ni kat berserah..(junior la sangat)
oke la tu, selama 3 tahun stengah dah duk bertapa kat kuantan ni, xdak sorang pon yang nak panggil perantau ni p ber'open hause umah depa..akhirnya dah nak habeh merantau dapat gak merasa open house untuk pertama kalinya kat kuantan..haha..cam kelakar jea ayat..
haaa..ni lah tuan rumahnya bersama insan tersayang..huhu..untung, nak pegi open house pon di jemput kat umah..


terima kasih atas layanan yang teramat istimewa..semoga murah rezeki dan berbahagia bersama org kat tepi tu..muhaha..








uhh..tak snap xsah..hehe..

Saturday, September 17, 2011

video pre convo 12 sept. 2011

video


Friday, September 16, 2011

final sem

bila countdown balik, huh da tak lama dah nak final exam..minggu depan dah nk final..
huhh..baru tersedar kejap..apa pun aku tak wat lagi..study pun tak banyak lagi..sedehnya hg cyeda..huhu..

tak lama lagi final exam...lepas final exam osce...lepas osce presentation audit..lepas pada tu LJM..

oke untuk sem ni final exam, soalan yang masuk suma nya apa yang aku belajar dari sem 1 sampai sem 6..sumanya soalan gila-gila dari pihak Uitm..ada 100 soalan..so kena jawab suma dalam masa 3jam..adoi masalah nya study pon tak cukup lagi..exam da minggu depan..Astagha...

lepas tu OSCE..osce ni kalau korang budak nurse mesti korang tau la apa jadahnya OSCE..setiap student kena lalui osce untuk pegi ke LJM..ada 10 procedure sumanya..setiap orang kena wat satu per satu procedure kat depan sister, metron dan  lectrer UiTM..xda lecturer kolej sendiri pon...sumanya ada 10 procedure nak kena buat..aduh gugup jantung mak..

ketiga..ini adalah penetu masa depan aku untuk aku mengengam segulung diploma..persediaan mental dah fizikal penting untuk aku present audit aku kat depan lecturer Uitm..mereka sangat straight..xda kompromi2 langsung untuk markah kau nanti..kalau dia cakap failed, failed lah engkau..weh takuut nak mati weh..

and the last sekali, ni adalah penyambung nyawa aku untuk aku menjadi seorang staff nurse satu hari nanti..LJM atau nursing board malaysia..exam macam final exam jugak, 100 soalan jugak..tu penentu kehidupan aku..kalau failed, sit sekali lagi, sekali sit lagi kalu failed sit lagi,kalu failed lagi jadi surirumah sepenuh masa la jawab nya...err mintak simpang...

semoga Allah permudahkan segala urusan ku..Amin..

Note to the lucky girl

ada beberapa perkara yg kau perlu tahu pasal dia..

he's in the middle of a change to be a better boy.. kau guide lah dia.. jgn kau tarik dia sekali utk benda xelok da la..

jgn sesekali kau ambik kesempatan utk buat sumting kat dia..(tengking-tengking).. kalau dah sayang dia akan turut jea cakap kau..aku harap kau tak gunakan dia untuk kepentingan kau semata-mata..kalau nak tegur dia,kau advice jea dia and dia akan buat bila dia sendiri sedar benda tu utk kebaikan dia..

bila dia marah, kau diam kn ja dulu.. biar dia habis kn marah dia.. dalam 2 3 hari dia akan ok.. and time tu baru kau tegur apa silap nya.. even dia akan suruh kau cakap jugak, diam kn je kalau bole.. tapi dia still boleh terima apa yang ko cakap..


       ringan kn tangan kau untuk belai janggut dia.. jgn kau ringan kn tangan utk pelempang dia pulak.. haha.. tp ada cara dia.. kalau kau salah cara, dia jd rimas and kau akan kena marah.. so cari sendiri cara dia..

dia suka diamkan diri bila dia geram.. kadang2 boleh sampai ko rasa dia tak wujud kat tepi ko.. tp kau biar kan jea dia .. nanti dia akan oke sendiri..tapi mekesure ko pujuk la dia.. jgn kau marah2 bila dia buat cmtu.. haha..

jgn terkejut bila dia paksa-paksa kau makan kalau kau tak mahu makan, dia sangat pentingkan keadaan kau..dia sangat risau kalau perut kau kembung masuk angin..

satu benda yg aku xsempat nk buat, belikan kemeja kegemaran dia... sebab dia nak kn benda nih and aku dah xsempat nk bagi..


       bila time korang nak date, pastikan dia tak tunggu kau lama-lama..kalau dah dia datang awal sangat dari kau, kau akan tengok muka masam dia..so kau kena paham-paham la..kau pujuk dia..nanti oke la tu..kejap jea dia camtu..

dia perlu kn org utk bimbing dia dalam hal kewangan.. kadang-kadang dia sangat boros.. tp cara kau kna btol utk bimbing dia, jangan ko habiskan duet dia..

kalau kau jenis yg xsuka bila org main tarik hidung kau, lupa kan jaela.. sebab dia suka tarik-tarik hidung.. so biar kan jeala.. pada dia, dengan sapa lagi nak mengada kalau bukan dengan awek sendiri.. ermm..

walaupun dia cm pemalu, tp bila dah rapat ngan kau dia tak camtu.. haha.. jgn salah paham lak.. maksud dia, dia peramah, kalau boleh suma dia nak cita ngan kau..dia akan jadikan kau tempat untuk luahkan apa yang di rasa..

tunjuk kn lah yg kau sayangkan dia.. even kadang2 dia xtunjuk kn benda tu kat kau, tp dalam hati dia kau sorg jea..

jgn tinggi suara dengan dia sebab dia xsuka..dia bukan jenis yang tinggi suara dengan perempuan..kalau dia tak camtu, kau pon jangan la camtu..

support dia dalam apa benda pun yg dia nk.. terutama sekali pasal pelajaran dia.. dia pentingkan benda tu.. tp kalau dia nk buat benda yg xelok, jgn lak support.. tegur jelah..

bile kau ada masa free, bawak lah dia tgk movie.. dia ni suka gila tengok muvie sampai kadang-kadang tu sanggup pegi tengok muvie sorang-sorang..
makesure kau bagitahu dia mana kau nak pegi kalau tak da dia, dia sangat tak suka kau keluar tanpa kebenaran dia..kalau boleh dia nak tau dengan sapa kau pegi, mana kau pegi..

kalau duit kau dah banyak, bawaklah dia pergi shopping.. kalau ada duet bawak dia pegi shopping kat tempat yang mahal-mahal sebab dia cerewt sikit,and dia suka hangout ngan kau kalau tak shopping..

       dia seorang anak yang baik, kalau dia lebih ikut cakap mak dia jangan sesekali kau halang dia..biar lah untuk kebahagiaan dia..

peluk lah dia kuat2 slalu.. :)

last but not least, kau jagalah dia elok2.. be there when he needs u.. so kepada sesape lucky girl nih, kau buat la dia happy..mybe i failed my task and kau jgn buat benda yg sama.. aku doakan yg terbaik utk korg.. asal kn dia happy sudah..

P/S : AKU STILL SAYANG KAN DIA, SO JANGAN BUAT DIA SAKIT..

Thursday, September 15, 2011

##



setiap benda di depan mata ada ciri tersendiri titik

Wednesday, September 14, 2011

# wordless wednesday


Cinta mati


semalam aku menyusuri satu jalan yang panjang, berliku dan berduri..
adanya kamu di sisi, aku mampu untuk tersenyum..
luka semalam masih ku simpan dalam memori manis antara kau dan aku..
harapan ku agar kesakitan itu akan bisa hilang dengan adanya penawar rindu dari mu..
aku lebih senang berjalan dengan mu dari berlari, mencari sesuatu yang aku sendiri tidak pasti..
pintaku..
jangan kau padam kan memori antara kita, kerna hanya itu yang aku ada..
buat menemani jalan ku yang kian kelam...
aku tidak pasti adakah kau tahu...
yang tiap kali kau menderita, aku turut merasakan sakitnya..
tiap kali mata mu mengalirkan air mata, hangat perasaan ku turut sengsara..
Hanya doa yang ku utuskan moga kau akan bahagia bersama ku..
Love..

Eid's story part 2

raya ketiga bersama dia, dia dan dia..
my bff anf my bf Forever..
haha..
location: Muzium padi Gunung Keriang KEDAH
haha..tragedi yang tak dirangcang untuk beraya bersama mereka..
mulanya nak pergi jalan-jalan kat area alor star sambil nak berphotoshoot la konon..
tetiba datang idea kat kepala my bff nak berphotoshoot kat muzium padi..HAHA..
pelik-pelik plak p beraya kat muzium padi..
so dengan kuasa tekanan minyak di hujung jari kaki aku, aku bawak la diorang p muzium padi..


my bff..nadia and amir selaku camerawoman and cameraman..di sebabkan bkn juru camera yg snap, huduh sungguh quality pic yang telah di snap..blalallalal


best sangat jejalan sampai jd lagu tu lelaki masa depan aku ni..


si sepet dan si janggut..


wat pandai pengang benda alah tu, tp tak tau pon apa nama benda alah tu..


mata ku bila di panah sang suria..silau..


Mak Jemah dan Pak Leman setelah penat memajak sawah..



saya sayang dia, dan dia.. ilysm..

Tuesday, September 13, 2011

Eid's story part 1

uit..tetiba pulak kan upload pic syawal..1st syawal plak tu kan..aishh..maaf la, excited sangat leh on9 selepas  
2 minggu tak bayar bil wifi.. hAHA..
oke la..tak nak cakap banyak..layan je la pix yg ada ni..
nak kasi duet raya pon xda sapa nak datang rumah so, aku jamu mata korang cukup la..hehe.
ni raya kat kedah.. 
raya korang plak camna??



.






Anda yang ke berapa: