nuff

Thursday, May 27, 2010

Aku suka cuti sem...tapi...


ai..nenek2..tokwan2..
aku masih membilang hari..tinggal angka '1'...
yea..da lagi 1 hari lagi aaku perlu habeskn sisa2 cuti sem aku ni..laju sungguh masa berputar..
time aku type post ni, aku tengah bosan yang teramat sangat n sedeh mmikirkn masa yg agak byk terbuang camtu ja time cuti nih..hurrm ntah laa...
sayu je ati..x da spa pon nk spend msa ngn aku..family asyik bzy jea..malam2 jea leh tgok muka masing2..seja mama n bapa naik pgkat ni n kena tkar tmapt keja makin lambat laa plak balik keja..susah btoi nak tgok depa..nak mnja2..
huhh..bohsanya...asyk tgk tv ja..da macam2 cita, macam2 chanel Astro dh aku tgk tp tetap xda perasaan utk mnonton..huh cam nak cabut ja piring Astro tu..xda faedah langsung bg aku..
kawan2 plak x cuti lg..masing2 cbuk ngn final di0rg..nak kuar lepak pn xkan la nk lepak sowg2..
kang owg ckp x btoi plak minah ni..so aku terpaksa habeskan masa aku d umah jea n tatap muka adik aku yg makin montel...
bf?? errm..mls aku nk kcau dia ajk kuar..asyk daa keja jea..biar la dia...
ishhh...bohsan..kawan ngn itik blakang umh aku pn bagus la..

~aq..sedang layan lagu OST My Girl(Joo Kwan Woo- Sang Uh Reul Sarang) sambil termenung tgk syiling..

Wednesday, May 26, 2010

KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN – SHAHIR AF8

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

***suka sgt lagu ni..suka shahir..urmm.

ini lagu BEST...

Wednesday, May 12, 2010

w.t.f***

Ermm..ada jugak pompuan yang perangai OVER n MENGEDIK x tentu pasal kan..
so stupid laa..mana letak maruaah ko tu di depan lelaki..
terhegeh-hegeh x da arah..
heee...so yaaqqq.. patut kena ludah owg camtu..p mamp0s la..
ko ingaat owg ska ke pandang ko dengan perangai camtu.. org sekeliling ko pn da nyampah..
ko pkir ko bagus..go to hell la si SIAL oi..LAKNAT..
hee pantaang tok nenek aku pandang owg cam ko..
pandang sebelah mata pon xnak...
AKU X SUKA KO...AKU X SUKA KO..
ANJING!!!
huhhh...

>>>sorry spa2 yg baca nih..sy cuma nak luah kan apa yang sy rasa selama ni..yg pasti xda kna ngena ngn korg..maafkn sy skali lg..
thankz..

Monday, May 10, 2010

Mimpi menakut kan..

p0st kali ni sy nk k0ngsi sket..
urmm.. 2 3 hari ni rasa nya dh byk kali sy mimpi sy putus ngn bf sy..
knapa ye???
ermm...ntah la..apa aagak nya ni..
risau nya..
h0pe...mimpi tu hanya mainan tido jea..
xda kena ngena aantara idop dan mati..
pegi la mimpi...dushh3..
(-__-)>>>

Sunday, May 9, 2010

SELAMAT HARI MAMA!!


huhu..
sebenarnya bagi sy..
hari-hari yg kita lalui ni adalah ari ibu..
tapi sy rasa sy nk gak ckaap ari ibu wat mama..
tanda sy igat mama selalu walau pa skaali keaadaan sy kt cni..
"mama dik oun syg mama"
tima kaseh yg teramat sebaab bersusah payah membesarkan dik oun n anak-anak mama..
huhu..mama terbaek untuk kami..
mama sanggup berkorbaan untuk kami..
mama la segalanya yang kami ada..
budi mama x dapat kami balas..
bergenang air mata mama taanda terharu,tatkala menerima ucaapan ku pg tadi..
terlalu sebak hingga kn mama x dpt nk bercakap seketika d talian tadi..
huhh..tu la mama..ssah nk tgk dia terharuu..
dia sorang yg susah nk yunjuk sikap klu dia syg anak-anak dia..
huhhh..mama..Alhmdulillah ari ni sy dpat tatap muka mama sy lg..
sy bersyukur Tuhan nak lagi sya bhagia punyai seorang ibu..
syukur mama masih sygkn kami..
end..


Thursday, May 6, 2010

Sya dah borink nih!!

salam sume..
hari nie..sperti biasa selepas selesainya final exam...
sy stay lagi kat 0stel sy yang agak memb0rink kn ini...
apa nak wat..cuti sy selama seminggu ni, x bermakna langsung..
sebabnya.....osce sy tyme sem 2 tu sy kna repeat f0r sem nih n dis week lol..
banyak citenya psal npa sy x datang OSCE sem2 ari tu...
bukan d sengajakan.. tapi sy rasa..ada jugak sedikit sebanyak salah UiTM..
selalu jek inform apa-apa hal LAST MINUTE..
ntah apa-apa...tapi sy x nak salahkan UiTM tu seratus percent...
sy pn leka jgak.. pegi balik KEDAH tyme tu...
bila tau je last-last minute pa nak wat...nak smpai pun jauh..
urmmm...lupakan je la..yang penting sy da setle kan apa yang tak setle lagi sem ni..
huhh lega sudah..
pasni sy arap xda lagi masalah utk teruskan semester yang akn dtang..
actually..bukan senang nk jadi NURSE nih..
susah sangat..tapi susah lagi jadi DOKTOR kot...huhu..[memang dah]
ermmm..sy akan CUBA WAT YANG TERBAIK utk masa depan sy..
yang pasti..sy x nak hampakan harapan mama n bapa sy YANG JAUH DI MATA..
huhuhu...x nak lagi maen2 [errr betoi ka nih??] huhu..
errr..dah-dah xyah nk merepek plak cik cyeda oi...
0hhh...bohsan nya d PAGI JUMAAT ni smp skg..
KALAULAH...sy kat kampung nih...
msti tyme ni..tlong mama masak...xpun kcau adik maen...
klu x da kat umah mesti balik umah TOK kat MERBOK..
huuu masyuk balik kg tok tu..
leh tgok suasana kg...tgok SAWAH PADI YANG TENANG...
pegi kebun kutip BUAH-BUAHAN..
tgok owang mancing tepi kat sungai tepi sawah...
tambahan plak dapat merasa ANGI SEPOI-SEPOI BAHASA..
makk aiii...best nya...
"tok dan tok wan...dik oun rindu tok dan wan"huhu...
rindu GULAI yang tok wat...SODAP ABEHHH...
arrrrgggghhhh!!! tidakk...
sobs0bs0b.. (T_T) sedeh la...
lalalala...xpa-xpa SABAR je la...
huhu..
orite...dah xnak cakap lagi..nanti sdeh lagi...
xnak...xnak..xnak..
dah la baca..jangan baca lagi..
dahhhhh...STOP...(*o*)..
huhu...BUBYEEEE...

ADA APA DENGAN CINTA KITA???

Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
Kulari ke pantai kemudian teriakku
Sepi sepi dan sendiri
Aku benci
Aku ngin bingar
Aku mau di pasar

Bosan aku dengan penat
Dan enyah saja kau pekat
Seperti berjelaga jika ku sendiri
Pecahkan saja gelasnya
Biar ramai
Biar mengaduh sampai gaduh
Ah...ada malaikat menyulam
Jaring laba-laba belang
Di tembok keraton putih
Kenapa tak goyangkan saja loncengnya

Biar terdera
Atau aku harus lari ke hutan
Belok ke pantai .........

Tuesday, May 4, 2010

video

A bond of love,


A medal of trust.


A shoulder in sadness,


A hand in darkness.


A special relation to hold,


An ear where secrets can be told.


An appreciator for encouragement,


Something that doesn’t cost.


A jewel never to be lost.

It is the magic called



F R I E N D



hujan o ujan...

Pg ini..1120am...
akhirnya stelah lama bumi kuantan kekeringan..
kini di basahi ujan yg agak lebat..
ujan..
bila ujan melanda..perut ku mula menjerit-jerit...
minta simpati dr tuan nya..
huhhh..laparnya..
errmm..nak mkn apa ye..
apa yang tngah idamkan skg:
= nasi aym masakan mama..
= kari ikan kerisi masakan mama..
=masak asam pedas jugak masakan mama..
aduuuhhh...mamaa...
mengerti la..your daughter realy rindukan masakan mama..
dik on nak balik...tapi xda masa yang sesuai utk balik..
tapi rndu ni ma..
aduhh...alangkah bahagia nya skang klau stdy dkat ngan umah..
beshh nya laa..
huhu..tapi sekadar alangkah...
mama..tunggu kepulangan ankanda mu d sana..
miss u...
MUAHH...MUAHHH.MUAHH..

Sunday, May 2, 2010

``rndu kmpung``

mama...bapa...
dik oun rindu sgt2...
nak balik...nak balikk...
haa tidakk...

Anda yang ke berapa: