nuff

Tuesday, December 20, 2011

saya seorang penganggur terhormat (PART1)

salam 1 malaysia suma..

hee title tak nak kalah..penganggur terhormat lah sangat..

oke..currntly i'm home..macam biasa lah, bila kat rumah..yang tak buncit pon jadi buncit..yang rajin pon jadi malas..yang selalu bangun tidoq awal pon jadi bangun tidoq lambat..naknak lagi bila my parent pi keja..yahuu nikmat dunia..ai anak dara zaman sekarang cukup indah kehidupan..huu..

maka dengan ini saya tak akan menafikan yang berat badan saya akan melambung berkilo2 lepas n..yeaay..
itu lah hasil nya apabila menanam anggur dengan begitu pesat..cett..


nah tengok pokok anggur saya ni..x buahbuah pon lagi ha..apa nak jadi..baja sekarang mahal.huahaha.. 




lepas tanam anggur tak menjadi, pegi tenangkan minda..teman my fidaus main layanglayang..huhh tenang jiwa wehh..terapi jiwa paling terbaik sgt..lupa segala masalah yang berlaku..lol




 ni dia my fidaus..budak tak pandai men layanglayang..aku bawak nak tengok hang main, aku plak yang kena naikkan layanglayang tu..abeh orang tengok aku..adik oh adik oi..malu kak..




haa..macam biasa lah..ni my fav la..creadit to my dad sebab simpan kan buah durian untuk kakak..dah balik umah terus bau buah durian..makanmakanmakan sampai lebam.hee..




haa..nak ambikkk..dah gemuk gedempoi dah weh..hee..

=eND=


Friday, December 16, 2011

I have to go now

SELAMAT PAGI sabtu ya..

waktu berjalan sangat pantas..tanpa perlu membilang hari, finally tiba jugak waktu yang mungkin buat aku menanggis, mungkin buat aku gembira dan mungkin buat aku terkilan..masa hanya mampu bergerak tanpa menoleh ke belakang..tak kan sesekali jam menukar arus putaran nya..ermm aku hanya mengikut perintah..

saat ini,aku hanya menunggu beberapa detik waktu untuk aku pulang ke kampung halaman..aku bakal meninggal kan kuantan..di mana bumi ini lah yang mengajar aku menjadi seorang yang lebih dewasa..yea lebih dewasa..di bumi ini lah, aku telah berpegng teguh pada bidang kejururawatan..di mana minda aku yang kosong dari segala ilmu perubatan telah aku penuhkan..di sini bukan lagi mimpi tapi adalah realiti..

tatkala ini waktu masih lagi ligat menuju ke hadapan..tak sangka 3tahun setengah telah berlalu dengan sekelip mata..yeaa tak sangka jugak, aku pandai bermadah..hahah..lol..

oke..actualy dah sampai masa untuk aku berangkat pergi dari sini..dah tamat sudah pengajian..dah mula kena tinggal dan pisah ngan kawan..terutama sekali my bff merangkap my housemate cik Nabila Syahirah..awak terutama sekali saya harap awak baca ni..saya bahagia kenal ngan awak..saya suka bersama awk..dan saya mungkin rindu kan awak nanti..awak study rajin-rajin yea kat cni..jaga diri elok2 tau..jangan nakal-nakal..oke bell..luv awak ketat2..

ni cik nabila syahirah..

dan lagi kawan saya yang terpisah adalah my luv bff..cik rohaizuin dan cik syiba..awak sedar tak sedar kita dah berpisah pon kan..awak2 dah balik kampung..saya jea kat sini lagi teman cik nabila shahirah dan saya akan pergi jugak lepas ni..ermm, awak2 kalau awk baca ni saya mintak maaf kalau saya ada terlanjur perkataan, terlanjur perbuatan saya..maaf yea..halal makan minum..kot2 ada tersedut cool blog awak ari tu..heee..terima kasih cik rohaizuin yang sudi belanja karoeke ari tu..rindu the last moment kita..hee hapening tau..luve sangat korang..walau terlalu cepat jea hubungan kita terjalin tapi kita sangat erat kan..hanya kenal dan beramah mesra dalam masa6 bulan kan..start kita mula buat management kat HTAA..terima kasih praktikal kerana menemui kami..kerana tercatat nya nama kami di dalam list tempat praktikal..kiata selalu bersama kan..syang sangat korang..muaaah..

cik rohaizuin mulut pokpekpokpek

cik shaiba.


oke sudah untuk di sini..
terimakasih membaca..bacalalagi yea..

Aku hanya insan lemah

Ya ALLAH..kuat kan hati aku sekuat-kuatnya..aku dah tak sanggup nak berhadapan keadaan seperti ini.. T_T


..tapi terpaksa juga aku harungi..semoga kekuatan itu akan datang dalam hati ini..permudah kan segala urusan ku ya ALLAH...


..biar lah aku simpan segala kesakitan ini agar aku lebih tabah menhadapi duguaan segala dugaan mendatang.. ;(

Friday, December 9, 2011

Hidup bagai roda



setelah kesekian lamanya tak mengetuk papan kekunci..finally i tried to write something..yeah saya muncul semula..err..

banyak benda yang telah terjadi dalam diri aku dan bakal terjadi antara sedar atau tak sedar..yeahh..duka cita nya untuk tatapan diri sendiri adalah my lufly lappy kesayangan telah pergi untuk selama nya..gajet yang menemani aku untuk menyimpan segala maklumat, meluah kan perasaan bila kesunyian dah tak da dalam dakapan lagi..semuanya gara-gara kes perompak yang aku harap mati kena langgar dengan lori yang telah pecah masuk rumah aku..my hometown..oh motherfu***..macam-macam dia kebas..mujur my luvely family tak da kat rumah..syukur alhamdulillah ya Allah..tapi sangat-sangat + veryvery sedeh ya amat sebab banyakbenda yang tersimpan dalam my lappy..segala assigment selama aku belajar 3 tahun setengah, beriburibu picture kesayangan dan bagai lagi dah tak mungkinn akan muncul semuladepan mata..yang tinggal adalah picture dalam album fb..cuma ada celah kuku kaki dari yang banyak..sedeh dowh..segala picture convo dah takda..takda lagi...ohh damndamndamn!..tengok kan dah mencarut..ni yang malas nak hupdate ni..aish..

erm..sabar lah wahai hati..tak lama lagi aku bakal seat nursing board exam..countdown2, da lagi lebih kurang 5 hari..huhh..harapharap sumanya akan sampai di exam nanti..insyallah..doakan saya oke..ketaq tak dak dah macam nak ambik lesen jpj..harap-harap lepas lah macam wat soalan time nak ambik lesen reta..huhu..

then, lepas exam...yeah finally buleh lah kemaskemas barang balik kampung tercinta...sedih la plak nak tinggal kuantan kesayangan..3 tahun setengah dah belajar kat sini..dah rasa cam orang sini dahkehidupan harian..hehe..lol..

aku pasti suatu hari, aku akan merindui saat indah sebagai seorang student..


semoga semuanya berjalan dengan lancar..amin...


END.terima kasih membaca,adamasabacalagi.....

Tuesday, November 8, 2011

wordless wednesday


bathing baby..bathed by me ok !
teringin nak lihat adik ni time sekarang..

baby girl (newborn) april 2010

Entry syok syok

selamat hari RABU yeaa..
apa khabar kamu semua..sihat la hendaknya..
di sebab kan dah lama tak menghupdate meh sini nak hupdate..nak pok pek panjang lebar..

ermm masuk hari ni dah sebulan lebeh aku bercuti..cuti ke hapa aku pun ta tau nak explain..actually aku dah abes study untuk mendapatkan segulung diploma..yea diploma dalam genggaman dah..dah abes pon hidup huru hara sebagai student yang di anak tiri kan..haha..penat lelah semua dah abes dah..final exam terakhir pon dah tamat..maka tertutup sudah buku diploma yang 3 tahun lebeh aku menimba..resdult pon dah dapat..

cUMA! hanya ada satu lagi penentu masa depan iaitu LJM ( nursing board examination ) bukan Lembaga Jalang Malaydia ok.. LJM ni la yang penting dari dip kot..penentu nak dapat keja..kalau tak pass ada diploma pon tak leh keja nurse..haha..tapi kalau tak da dip pon tak leh ambik LJM..saling berkait..paham dak? tak paham jangan pikir banyak, satgi mereng..

SEKARANG nih, cuma tunggu dan kembali ke kolej semula untuk preparation untuk LJM..so yang aku dok memerap kat kampung sebulan lebeh ni kira cuti la kot noh..cuti rehat otak haha..pedahal bela badan sampai tembun tergolekk..hahakhak..apa pon tak bleh..

harap-harap semua nya ok lah...
dan jubah purple nih akan betukar warna blue black nanti di shah alam..







entry syok syok end
~
makaseh baca
~

Tuesday, November 1, 2011

happy wednesday

HYE suma.. selamat pagi ya..

lama tak hupdate, sekali hambekkao xda ilham dah nak menaip..ermm..dah lemau dah otak nak berblog..makin hari blogger lain makin maju jea, aku jea asyik kat takok yang sama jea..huhu..tahniah la pada yang dah maju ke hadapan..ayoo..

actually tak tau nak menaip apa, almaklum lah otak pon suam-suam buih teh tarik disebabkan tak dapat menidurkan diri semalaman, senang kata insomnia la..tatau la kenapa..symptom-symptom p.s.y tu..haha..mintak di jauhi..

ermm..dah sebulan lebeh dah menetap kat umah..cuti tanpa study..hampehh..mentang-mentang da abes final exam malas plak nak study..ta sedar diri yang exam LJM ( lembaga jururawat m'sia) dah menunggu..

serabut-serabut..tak balik kolej lagi dah serabut..memikir pasal duit hostel, kolej, pasal result final, pasal exam lagi..aduh..masalah dunia kan..

hurmm dah mati kutu..haha tatau nak tulis apa..maap yea..nak p sambung tidur semula di bilik gelap, katil yang hempuk..


#muka gantuk (mcm nyah x)huhu..bubye !!

wordless wednesday #2.11.11

Made in KEDAH..

-
-
-
-
-
-
-





Sunday, October 30, 2011

Jar of HEARTS


I know I can't take one more step towards you

Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore?
You lost the love I loved the most



I learned to live, half-alive
And now you want me one more time



And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart



You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?



I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
I have grown too strong
To ever fall back in your arms



I've learned to live, half-alive
Now you want me one more time



Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart



You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?



Dear, it took so long
Just to feel alright
Remember how to put back
The light in my eyes



I wish I had missed
The first time that we kissed
'Cause you broke all your promises
And now you're back you don't get to get me back



Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart



You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all



And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart



You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all



Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?

Sunday, October 23, 2011

tahu kan anda ?




Fakta Menakjubkan

1- Lidah adalah otot yang terkuat dalam badan kita.

2- Jantung akan berhenti selama 1mili-saat ketika kita bersin.

3- Patah tulang rusuk, pembuluh darah di kepala dan leher terputus, dan kematian boleh terjadi jika anda bersin dengan terlalu kuat.

4- Darah dapat dipam sejauh 30 kaki oleh jantung manusia.

5- Headphone yang dipakai selama satu jam dapat menstimulasikan perkembangan bakteria dalam telinga sebanyak 700 kali ganda.

6- Selain jari, lidah juga mempunyai ruas yang berlainan.

7- Seseorang wanita yang ingin memperbesarkan ukuran bahagian dada haruslah menyanyi dengan suara lantang- Hippocrates.

8- Wanita kurang tersedu berbanding lelaki.

9- Jika rokok direndam dalam air dan dibiarkan selama beberapa minit, ia akan membunuh seseorang itu dengan serta merta jika air rendaman rokok itu diletakkan dalam pembuluh darah seseorang.

10- Bulu hidung akan memanjang sehingga 2 meter jika dibiarkan sehingga anda tua.

11- Wanita berkelip 2 kali ganda lebih daripada lelaki.

12- 25000 gelen air liur dikeluarkan oleh tubuh manusia sepanjang hayatnya.

13- Orang kidal akan menggunakan tangan kanannya untuk menggaru dan orang yang menggunakan tangan kanan pula adalah sebaliknya.

14- Kebanyakan orang akan ketawa sebanyak 13kali sehari.

15- Cuba anda ukur panjang kaki anda pada pagi dan pada sebelah petang. Kaki anda akan panjang sehingga 5-10% pada sebelah petang.

16- Sisa dari sel kulit mati anda membentuk 90% debu dalam rumah anda.

17- Tulang rusuk lelaki bagi manusia kurang 1 daripada wanita diketahui pada tahun 1543 semasa pembedahan autopsi yang pertama kali dilakukan.

18- Untuk menguatkan kemampuan alat seksual anda adalah berhenti merokok, bersenam dan jaga pemakanan.

19- Ketika ini berjuta tindak balas dan reaksi kimia yang berbeza dalam otak anda.

20- Masa yang diperlukan oleh manusia untuk melelapkan mata ketika mula tidur adalah 7 minit secara purata.

21- Mulut paling kotor (bakteria) adalah mulut kucing dan tempat kedua adalah mulut manusia.

22- Setiap manusia pasti tidak akan dapat menjilat sikunya sendiri kecuali yang mempunyai kelebihan istimewa.

Sunday, October 16, 2011

Hidup tanpa facebook

ai facebooker...mungkin si facebooker sedang mengankat kening sambil kerut biji mata baca entry nih ~andaian..hakhakhak..
kehidupan seharian korang mesti di penuhi dengan "berfacebooking" kan? kan?..sapa tak da facebook sila angkat tetikus..tak rmai kan yg ta da facebook..huhu


oke..cuba korang bayangkan kalau hidup kita tanpa facebook..mungkin....

1. LAGU " CINTA MUKA BUKU" TAK WUJUD..NAJWA LATIF mungkin masih mencari tajuk lagu dia..hahakhak..

2. ORANG LAIN TAK KISAH APA YG KORANG WAT HARI-HARI, PA YANG KORANG MAKAN dan korang tak leh bagitau SATU DUNIA yg korang makan mahal-mahal..mkn tuty fruity hari2 pon owg tak amik tau arh..

3. MUNGKIN KORANG TAK GADOH DENGAN GF/ BF KORG SEBAB CEMBURU LAKI/POMPUAN LAIN LIKE STATUS BF/GF KORANG KAN..heheh..cemburu katakan..

4. TAK DA KEJADIAN LARI IKUT SAHABAT FB baru kenal yang terpampang kat dada akhbar tu..

5. KORANG TAK TAU SAMADA ORG YG BAKAL KORG NGORAT TU SINGLE OR IN-RELATIONSHIP..haha..baru nak ngorat dah tengok DP dia berpeluk sakan ngn BF dia..jemm..

6. TAK DA ORANG KISAH PASAL PICTURE KORANG..kalau korang letak pix dalam fB jea mesti da gak org like kalau x comment pon..bibir muncung sket, lg market..hakhakhak..

7. CAMWHORE (PHOTOGEDIK) TAK BERLELUASA..

8. TAK TAU APA CITA NGAN KAWAN-KAWAN LAMA..BKN SETAKAT KAWAN TADIKA, KAWAN SEKOLAH MENENGAH PON TAK TAU APA CERITA..

......dunia di hujung kuku dah sekarang..main ketuk2 keybord lappy semua keluar..dunia dunia..

Thursday, October 6, 2011

entry tengah malam gelap


huhu...(gelak tutup mulut sambil tunduk2 malu)
assalamualaikum....uit lama rasanya tak tekan-tekan keyboard lappy untuk the latest entry..lama rasa..kalau ibu mengandung pun dah beranak dah..tudiaa..sebelum terlambat, saya nak ucapkan selamat berholiday pada yang tengah holiday..maklum lah, sekarang musim orang holiday..yaka eh?..yakot...mesti best kan holiday korang...mesti ada yang p holiday sampai ke oversea, honeymoon, shopping bagai..

untong la korang kan, hehe..tapi cyeda punya holiday lagi advanture kot..haha konon2 la...yeahh, setelah lama x jadi gadis kampung kan, akhirnya cyeda belajar menjadi gadis kampung full time..bukan part time..cehh..huhu kampung la sangat kan..kalau nak ikut kan rumah cyeda nih nama jea kampung tapi rumah dalam pagar, sumaph tak pernah bergaul dengan orang keliling..bukan tak nak bergaul atau sombong tapi jarak umah cyeda dengan umah jiran sekeliling agak jauh lagipun cyeda baru jea pindah kat umah yang cyeda dok sekarang  ni (tp xda la bru sangat)..ceh alasan bagai..oke nak tau tak antara aktiviti kat umah sepanjang cuti sekolah ni..nak kata kat umah xda la suma tu aktiviti kat umah tapi aktiviti kat area pendang la...memandangkan kawan-kawan cyeda dan lelaki masa depan cyeda tak balik cuti lagi kat kampung, so cyeda lakukan aktiviti bebas sendiri..ermm cian kan..hari2 wat hal sebdiri..hakhakhak..

oke lah..antara aktiviti nya adalah...
1. pas bagun tidoq, terus antar adik p skolah..
2. p pasar beli ikan sayur..ikut mood kalau rajin
3. kemas rumah, termasuk basguh baju, cuci pingan dan sebagainya
4. masak! termasuklah besiang ikan, perah santan.. haha..bukan pandai sangat ..carcamarba jadinya..
5. ambik adik kt skolah..
6. sapu daun yang luruh bawah pokok..bakar daun apa sumua..
7. bagi makan kucing..
8. ha ni yang paling advanture la kot..mengail (mancing) ikan kat dalam bendang..huhu..this my new hobby..yeah..best sangat..agak teruja..yuhuu...

(Pic source: my bff..bukan pic sebenar)

oke..kalau nak tau kan selalunya bila cyeda cuti, my B cyeda akan turut cuti..tak pernah rancang pon, suratan dan kebetulan cuti sesama..so, bila dah cuti sesama selalu la lepas rindu  luang masa sama..tapi bila dia tak da, xda la suma tu..huuhu..berbeza la dengan aktiviti cuti cyeda bila dia ada and tak da..

meh tengok aktiviti bila kami cuti sesama..
1. pas subuh pagi2 lagi dah kuar joging sesama.
2. sarapan sesama dengan muka x mandi..HAHA
3. kalu rajin pegi pasar sesama bila ikan sayur nak masak.(macam laki bini)
3. kalau free, hangout p bandar tanpa arah tujuan..tak tengok wayang, mesti shopping lah..tak pon bowling.
4. petang-petang plak dating sambil bawak adik cyeda p taman mainan..tak pon lepak kat kedai makan, hang tengok aku, aku tengok hang..
......dan esoknya ulang aktiviti yang sama..bila salah sorang nak balik dulu, mula la sedih bagai..sedih sehari ja, pastu dak dah..ahahha..

aishh..melalut dah ni..huhu...k lah cukup la entry sebagai wipper nak cuci habuk kat blog ni..huhu ..oke3..kelopak mata dah berat dah, katil dah panggil untuk merebahkan badan..GUNITE,,,

KBAI..



Wednesday, September 28, 2011

#wordless wednesday



makanan orang sakit :)

Tuesday, September 20, 2011

open HOuse

selamat hari raya yang ke 21 semua..hehehh..ada lagi ke raya..
oke..nak cerita sket ni..Ahad barubaru ni cyeda ngan housemate sekalian telah attended ke rumah adik junior kitorang ni kat berserah..(junior la sangat)
oke la tu, selama 3 tahun stengah dah duk bertapa kat kuantan ni, xdak sorang pon yang nak panggil perantau ni p ber'open hause umah depa..akhirnya dah nak habeh merantau dapat gak merasa open house untuk pertama kalinya kat kuantan..haha..cam kelakar jea ayat..
haaa..ni lah tuan rumahnya bersama insan tersayang..huhu..untung, nak pegi open house pon di jemput kat umah..


terima kasih atas layanan yang teramat istimewa..semoga murah rezeki dan berbahagia bersama org kat tepi tu..muhaha..








uhh..tak snap xsah..hehe..

Saturday, September 17, 2011

video pre convo 12 sept. 2011

video


Friday, September 16, 2011

final sem

bila countdown balik, huh da tak lama dah nak final exam..minggu depan dah nk final..
huhh..baru tersedar kejap..apa pun aku tak wat lagi..study pun tak banyak lagi..sedehnya hg cyeda..huhu..

tak lama lagi final exam...lepas final exam osce...lepas osce presentation audit..lepas pada tu LJM..

oke untuk sem ni final exam, soalan yang masuk suma nya apa yang aku belajar dari sem 1 sampai sem 6..sumanya soalan gila-gila dari pihak Uitm..ada 100 soalan..so kena jawab suma dalam masa 3jam..adoi masalah nya study pon tak cukup lagi..exam da minggu depan..Astagha...

lepas tu OSCE..osce ni kalau korang budak nurse mesti korang tau la apa jadahnya OSCE..setiap student kena lalui osce untuk pegi ke LJM..ada 10 procedure sumanya..setiap orang kena wat satu per satu procedure kat depan sister, metron dan  lectrer UiTM..xda lecturer kolej sendiri pon...sumanya ada 10 procedure nak kena buat..aduh gugup jantung mak..

ketiga..ini adalah penetu masa depan aku untuk aku mengengam segulung diploma..persediaan mental dah fizikal penting untuk aku present audit aku kat depan lecturer Uitm..mereka sangat straight..xda kompromi2 langsung untuk markah kau nanti..kalau dia cakap failed, failed lah engkau..weh takuut nak mati weh..

and the last sekali, ni adalah penyambung nyawa aku untuk aku menjadi seorang staff nurse satu hari nanti..LJM atau nursing board malaysia..exam macam final exam jugak, 100 soalan jugak..tu penentu kehidupan aku..kalau failed, sit sekali lagi, sekali sit lagi kalu failed sit lagi,kalu failed lagi jadi surirumah sepenuh masa la jawab nya...err mintak simpang...

semoga Allah permudahkan segala urusan ku..Amin..

Note to the lucky girl

ada beberapa perkara yg kau perlu tahu pasal dia..

he's in the middle of a change to be a better boy.. kau guide lah dia.. jgn kau tarik dia sekali utk benda xelok da la..

jgn sesekali kau ambik kesempatan utk buat sumting kat dia..(tengking-tengking).. kalau dah sayang dia akan turut jea cakap kau..aku harap kau tak gunakan dia untuk kepentingan kau semata-mata..kalau nak tegur dia,kau advice jea dia and dia akan buat bila dia sendiri sedar benda tu utk kebaikan dia..

bila dia marah, kau diam kn ja dulu.. biar dia habis kn marah dia.. dalam 2 3 hari dia akan ok.. and time tu baru kau tegur apa silap nya.. even dia akan suruh kau cakap jugak, diam kn je kalau bole.. tapi dia still boleh terima apa yang ko cakap..


       ringan kn tangan kau untuk belai janggut dia.. jgn kau ringan kn tangan utk pelempang dia pulak.. haha.. tp ada cara dia.. kalau kau salah cara, dia jd rimas and kau akan kena marah.. so cari sendiri cara dia..

dia suka diamkan diri bila dia geram.. kadang2 boleh sampai ko rasa dia tak wujud kat tepi ko.. tp kau biar kan jea dia .. nanti dia akan oke sendiri..tapi mekesure ko pujuk la dia.. jgn kau marah2 bila dia buat cmtu.. haha..

jgn terkejut bila dia paksa-paksa kau makan kalau kau tak mahu makan, dia sangat pentingkan keadaan kau..dia sangat risau kalau perut kau kembung masuk angin..

satu benda yg aku xsempat nk buat, belikan kemeja kegemaran dia... sebab dia nak kn benda nih and aku dah xsempat nk bagi..


       bila time korang nak date, pastikan dia tak tunggu kau lama-lama..kalau dah dia datang awal sangat dari kau, kau akan tengok muka masam dia..so kau kena paham-paham la..kau pujuk dia..nanti oke la tu..kejap jea dia camtu..

dia perlu kn org utk bimbing dia dalam hal kewangan.. kadang-kadang dia sangat boros.. tp cara kau kna btol utk bimbing dia, jangan ko habiskan duet dia..

kalau kau jenis yg xsuka bila org main tarik hidung kau, lupa kan jaela.. sebab dia suka tarik-tarik hidung.. so biar kan jeala.. pada dia, dengan sapa lagi nak mengada kalau bukan dengan awek sendiri.. ermm..

walaupun dia cm pemalu, tp bila dah rapat ngan kau dia tak camtu.. haha.. jgn salah paham lak.. maksud dia, dia peramah, kalau boleh suma dia nak cita ngan kau..dia akan jadikan kau tempat untuk luahkan apa yang di rasa..

tunjuk kn lah yg kau sayangkan dia.. even kadang2 dia xtunjuk kn benda tu kat kau, tp dalam hati dia kau sorg jea..

jgn tinggi suara dengan dia sebab dia xsuka..dia bukan jenis yang tinggi suara dengan perempuan..kalau dia tak camtu, kau pon jangan la camtu..

support dia dalam apa benda pun yg dia nk.. terutama sekali pasal pelajaran dia.. dia pentingkan benda tu.. tp kalau dia nk buat benda yg xelok, jgn lak support.. tegur jelah..

bile kau ada masa free, bawak lah dia tgk movie.. dia ni suka gila tengok muvie sampai kadang-kadang tu sanggup pegi tengok muvie sorang-sorang..
makesure kau bagitahu dia mana kau nak pegi kalau tak da dia, dia sangat tak suka kau keluar tanpa kebenaran dia..kalau boleh dia nak tau dengan sapa kau pegi, mana kau pegi..

kalau duit kau dah banyak, bawaklah dia pergi shopping.. kalau ada duet bawak dia pegi shopping kat tempat yang mahal-mahal sebab dia cerewt sikit,and dia suka hangout ngan kau kalau tak shopping..

       dia seorang anak yang baik, kalau dia lebih ikut cakap mak dia jangan sesekali kau halang dia..biar lah untuk kebahagiaan dia..

peluk lah dia kuat2 slalu.. :)

last but not least, kau jagalah dia elok2.. be there when he needs u.. so kepada sesape lucky girl nih, kau buat la dia happy..mybe i failed my task and kau jgn buat benda yg sama.. aku doakan yg terbaik utk korg.. asal kn dia happy sudah..

P/S : AKU STILL SAYANG KAN DIA, SO JANGAN BUAT DIA SAKIT..

Thursday, September 15, 2011

##



setiap benda di depan mata ada ciri tersendiri titik

Wednesday, September 14, 2011

# wordless wednesday


Cinta mati


semalam aku menyusuri satu jalan yang panjang, berliku dan berduri..
adanya kamu di sisi, aku mampu untuk tersenyum..
luka semalam masih ku simpan dalam memori manis antara kau dan aku..
harapan ku agar kesakitan itu akan bisa hilang dengan adanya penawar rindu dari mu..
aku lebih senang berjalan dengan mu dari berlari, mencari sesuatu yang aku sendiri tidak pasti..
pintaku..
jangan kau padam kan memori antara kita, kerna hanya itu yang aku ada..
buat menemani jalan ku yang kian kelam...
aku tidak pasti adakah kau tahu...
yang tiap kali kau menderita, aku turut merasakan sakitnya..
tiap kali mata mu mengalirkan air mata, hangat perasaan ku turut sengsara..
Hanya doa yang ku utuskan moga kau akan bahagia bersama ku..
Love..

Eid's story part 2

raya ketiga bersama dia, dia dan dia..
my bff anf my bf Forever..
haha..
location: Muzium padi Gunung Keriang KEDAH
haha..tragedi yang tak dirangcang untuk beraya bersama mereka..
mulanya nak pergi jalan-jalan kat area alor star sambil nak berphotoshoot la konon..
tetiba datang idea kat kepala my bff nak berphotoshoot kat muzium padi..HAHA..
pelik-pelik plak p beraya kat muzium padi..
so dengan kuasa tekanan minyak di hujung jari kaki aku, aku bawak la diorang p muzium padi..


my bff..nadia and amir selaku camerawoman and cameraman..di sebabkan bkn juru camera yg snap, huduh sungguh quality pic yang telah di snap..blalallalal


best sangat jejalan sampai jd lagu tu lelaki masa depan aku ni..


si sepet dan si janggut..


wat pandai pengang benda alah tu, tp tak tau pon apa nama benda alah tu..


mata ku bila di panah sang suria..silau..


Mak Jemah dan Pak Leman setelah penat memajak sawah..



saya sayang dia, dan dia.. ilysm..

Tuesday, September 13, 2011

Eid's story part 1

uit..tetiba pulak kan upload pic syawal..1st syawal plak tu kan..aishh..maaf la, excited sangat leh on9 selepas  
2 minggu tak bayar bil wifi.. hAHA..
oke la..tak nak cakap banyak..layan je la pix yg ada ni..
nak kasi duet raya pon xda sapa nak datang rumah so, aku jamu mata korang cukup la..hehe.
ni raya kat kedah.. 
raya korang plak camna??



.






Anda yang ke berapa: