nuff

Friday, June 25, 2010

Sowang lagi my Lesbo meghadapi hari tua (^_^)



SELAMAT ARI BERANAK MIMI KU YG HYPERGEDIX!

hehee..cya la hg da tua dari aku..21 dah..angka tu lbeh terselah yg hg nmpak tuaa..
eleh x mgaku sgt da tua dri aku..skg ambik ko..hehe..
ermm..ari ni member baik sy sowg g plak mnyambut hari tua..

mimi**aku harap hg akan smakin tua...smakin pnjang dr skang..ekeke..
hehe..lma x lawak2 ngn hg..lma x jmpa hg..
rindu sgt2 kot hg..gelak sma2..golek sama2..mndi sma2..ops.huhu..
xpuas la rsa shari x hypergedix ngn hg..hehe..

mimi**aku seyeh eh..aku harap..hg pjg umur...muraah rezeki...bahagia selalu..makin hypergedix..(aku suka weh..no hal)..smga hg jadi nurse yg tiada tndingan la..hoho..
syg mimi bobo..luv u bobo...hidup bobo!!!

MUUUUAAAAAHHHH kt pipi!!!!

Curi dari fia..

ngeeeee...borink nih..ermm da keja rsa nk wt ni..da lma dh nk wt tapi xda msa...ha ni da xda pa2 nk wat leh la buang2 masa merajin kn dri wat post yg d curi dr Mis Fia...haha..pia jgn mrah lol...
i nak wat jgak cam you wat tu...
cam best tgk ko wat...
k sy start ehh...

apakah profile picture anda d FB?

~jangan terkezut tau klu buka fb sy da nmpak pix laen..hehe..actually sy ska tkar2 pix..**x tetap pndrian...(^-^)

kay, sila on webcam anda dan sile upload gambar terkini anda menggunakan webcam. sebarang kegiatan edit-mengedit adalah dilarang sama sekali.



hee..mlas la nk snap gna webcam skg.. sy freehair la skg..~ngee..tp sbgai ganti nya sy ltak pix yg sy n cipah snap kt lobby kolej..**aci la ek... :)


sekarang sila upload gambar anda yang paling hodoh.



ni la yg sy rasa paling hodoh kot..coz klu ter'snap pix hodoh dah lama sy delete..sowie bebeh..


sila upload gambar anda bersama si jantung hati


ini bkan stakat jntung hati...lung hati..kidney hati..brain hati..suma ada...huhuu..**peace!!

sila upload gambar anda bersama rakan
baik anda





suma-suma kwn2 sy ni suma baik-baik..xda lg jahat-jahat ngn sy..kwn baik sy yg baik....

sile buka apa-apa search engine ( Yahoo Search, Google Search etc ) dan search image untuk nama anda. dan sila upload gambar pertama yang muncul di senarai keputusan carian itu.


haha..ntah bnda la pix ni..xda kaitan ngn nma sy...ni btol nih sy search dlm google images

sila upload gambar kegemaran anda


haha..gambar ni gak yg nk pilih..huhu..actually sy ska pix ni coz nmpak kurus sket kot dr skg..haha...pa-pa pun..sy x lwa mna da pix kgemaran..suma sama jek..

tu jea...hehe..makasey cik fia...
<3

Thursday, June 24, 2010

PECAYA OR tak??

."Bahaya Air Coca Cola dan sekutu dengannya.."





Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.
Di dalam kebanyakan negeri di
US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu,Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna?

Anda di rumah diharap dapat
mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!


2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian ‘flush’. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan ‘citric asid’ yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?


3. Untuk menghilangkankesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foilyang dicelup denganCoke. Kesannya karat hilang!


4. Untuk menghilangkan kesan ‘corrosion’ atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Cokepasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

"cola-cola ibarat Bom jangka yg menbunuh"


6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke. gerenti hilang nyawa..

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!


8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyaipH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
Asid tersebut juga
menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
Sila lihat lori yang membawa air
sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran“Bahan Kimia Bahaya” atau”BahanPenghakis : bahaya”. Lori tangki itu juga diselaputibahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parkingkereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.
9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh…mesti buat overhaul ni!


10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah tapi tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum. Tambah pula dengan ais!. Wahh! Rasa cam minum Coke berperisa kopi. Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberisignal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah ngan otakpun kena tipu. Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo , F&N dll. Sama jer! Anak bapak dan Keluarga 69.

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minumanCoke adalah dicipta untuk menghilangkan rasa letih danmengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Cam candu masuk China dulu. Antara isi kandungannya adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan CocaCola tu.

Cuba
rendamkan gigi [gigi yang patah ker tapi kalau nakrendam gigi dalam mulut tu pun boleh gak] dalam satumangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Yang mana sakit gigi, try cara ni, kot-kot gigi tu bleh hilang!
Kalau anda tak suka minum
kopi tapi suka sangat minumCoke, sama jer! Anda minum Caffein, bahan yang samadalam 2 minuman tersebut.

DiIndia, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagaisemburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka. Jadi racun seranggalah pulak. Saper ada tanam pokok cili kat rumah tu, semburlahCoke untuk bunuh serangga. Cili tu rasa pedas manis berperisa coke kot? Cubalah!

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Kat Mekah ada Mecca Cola. Betul ker? Yang pernah pi Mekah bleh confirm kot?

Jadi, sambil-sambil kita minum
Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju, buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dll. Rupa-rupanyaCoke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/ penghakis habis kat rumah. Semua fakta diatas anda boleh cuba sendiri dirumah jika tak percaya. Yang mana tak pass sains khasnya kimia dulu masa sekolah bolehlah buat eksperimen sains kimia ni kat rumah.
Jadi, bagaimana pula dengan kita yang selamber jer minum coke tu..?? apakah kesannya keatas badan kita? sama2lah renungkan...



Wednesday, June 23, 2010

junE '10

ari nih..sy borink sgt..so apa sy buat er??
ermm sy edit pix2 yg d snap kt Puncak Alam..
terkenang la plak bla tgk gmbar ni..rindu Puncak Alam pun ada..
huhu..

ni pixz yg SY da edit kn..















Friday, June 18, 2010

tarzan puncak alam..


OMG!! argghh bosan nk ***pus...da cam TARZAN kt puncak ni sowg2..
hahahahhahahhahahhahhahahahhahaha ***sewel....


makan cudbury smbil sambil mlalak sowg2...--lady gaga..

tu tadi jea...da simpan...

now...time to tidooo.... yeaaahh tu yg termampu....


the Bonggek new tmplate

benggang..benci bengkerk..suma da la ngn aku pnya background ni...


dh la x lawa..


xleh remove plak tu...

_BAD ROMANCE_

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance

I want your ugly
I want your disease
I want your everything
As long as it’s free
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your drama
The touch of your hand
I want you leather studded kiss in the scene
And I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want a bad,your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance

I want your horror
I want your design
‘Cause you’re a criminal
As long as your mine
I want your love
Love-love-love
I want your love

I want your psycho
Your vertical stick
Want you in my room
When your baby is sick
I want your love
Love-love-love
I want your love
Love-love-love
I want your love

You know that I want you
And you know that I need you
I want a bad,your bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
All your love is revenge
You and me could write a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance

Walk walk fashion baby
Work it
Move that bitch crazy
Walk walk fashion baby
Work it
Move that bitch crazy
Walk walk fashion baby
Work it
Move that bitch crazy
Walk walk fashion baby
Work it
Imma Freak bitch baby

I want your love
And I want your revenge
I want your love
I don’t wanna be friends

(The Same But In French)

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

I want your loving
And I want your revenge
You and me could write a bad romance
I want your loving
and all your love is revenge
You and me could write a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oooh-oh-oh!
Caught in a bad romance

Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-Roma-ma-ah!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance

happy birthday DEAR..

salam kwn-kwn...entry kli ni aku nk wish HAPPY BUFFALO DAY tO member bek aku ni...
cik nabila syahirah..wah..wah..ko da tua da bell..aku harap ko happy er ngn bufday ko ni.. huhu..mesti best kn??? aku sedeh la babe, coz xdpat kena kn ko mlm ni...aduhh gla sedeh...
haha...kita x skali plak kt pncak alam ni...x sma umaah...ermmm igt g x aku kna kn ko time kt Alamanda dulu??? hehe... mybe skg ni da member ko kt sna kna kn ko kot..hehe...xpa la..aku harap ko happy...aku arap yg terbaik wt ko...
by the way aku gila rndu egko...nk jea clbrate ngn ko...nk pluk ko..tp aku x dpt la...jauh nk p kt ko..sakit kaki nk jln..hikhikhik..
bell..jgn sedeh-sedeh tau ari ni..bkn aku x tau ko tu..toucing sokmo..hehe{grau jek}..
pa yg member2 ko wt tu ko wat bodoh jea..huhu..pa2 pun aku sntiasa ada utk ko..ada apa2 gtau jea aku..aku phm ko... jangan sdeh2 sowg2...kita shabat sampai mati kn..huhu..
luv u bella!!!
HAPPY BIRTHDAY TAU...
HOPE KO BAHAGIA SLALU!!!

Wednesday, June 16, 2010

Apa ada dengan Shah Alam..

wehh.. nk stowy sket...
weekend ari tu aku g Shah Alam..ngn aku punya bf..
memandangkn aku mls nk kuar g KL.. so ktowang trun la Shah Alam..
dia dr Nilai-Shah Alam..aku plak dr Puncak Alam-Shah Alam..
agk jauh jgak la an..
ermm bajet nk kuar date nak la tgok wayang..tapi yang wat aku tkejut besar tu....
kt Shah Alam ibu negeri Selangor, xda panggung wayang..hahah...
lawak toi..
errmm..xpa la x ksah la..dah xda nk wat cmna..asal leh jmpa "B' aku sudah la..rindu an..
ermm..d sebab kn shopping complex kt ctu pun ntah pa-pa ja..ktowg jln2 ja tnpa da persaan nak beli pa-pa pn..
n dapat gak lepak2 kt tasik yang x cntik...kaum-kaum Indon jea rmai ctu..
mau xmau habes kn masa situ jek..huhu..
pa-pa pun best la leh lepak ngn "dia'..huhu..
n tgok la pic yg sempat d snap...
byk pic dia jea la..coz pic dlm nfon aku..aku la yg snap..huhu
ni tgh berangan-angan tepi tasik..haha
ngah praktis nk snap pic time kawen...kikiki
haha..cian aku..syok sndri..snap pic sowg2.. =)

pokok ni jea cntek sket yg aku jmpa kt s.a dlm byk2 bnda..yg len x best..hahah
ni la pakcik aku...haha
pakcik aku ni wt pa eh..curang kot ngn aku...hehehe
ni pak cik aku tgah borink kuar ngn aku..kot???
di mana kah arah kami yg seterusnya...nak ke mna ek??kikiki


senyum-senyum dpt date er?? huhu.. :D

letih ronda2??

suka la tu...haha

ktowg sedang syok sendri...
suka-suka hati kami la..
xda spa kisah an..
haha...[***gurau jek babe]


oke..tu ja tuk entry kali nih...
*to owg yg aku pggil B tu..ni ayg da upload dh pic2 ni..nak tgk kn..sila kn tgk..
ok2..sayonara..bye2...

Friday, June 11, 2010

JUN 12,2010

urmm..
bgun pg:
dgn mata yg bengkak..
menyapa hari yg amat la bosan..
tgok pemandangan puncak yg amat la kosong...
baca buku AnP yg sememangnya amat membunuh ku..
ujan yg makin lebat...
arrrrgggghh serabut..
**dgn kata lain aku perlukan ketenangan..
aku nk ke masjid!!
bertelekung putih..
bersujud kepada Mu ya Allah...

akuuu mauu..

aku mau study..
chayuk..chayuk!!!.
tapi bising gila la blok dak laki sbelah ni..
hee tu la laki..bola..bola..suka hati hangpa la...
aku mau tutup tgkap..
tutup blog...
tutup fb..
n stdy or........... tido..
haha..
~wait n see.. lalala...

ARGHHH...

arggggggggggggggggggggggggggggggghhhh,,,
result mcm hampeh jea...

Lantak aku la

eee.. srabot la..serabut serabut!!!!
menyampah aku nk pegang hanfon..arggghhh MENYAMPAH SGT!!!
mls aku nk msj ngn sapa2 skg ni.. jgn tnya aku knapa...
aku daa jadi xdak mo0d da..klu aku tau sumpah aku X MENGHARAP..
ishhh bodoh nya aku..MENGHARAPKAN SESUATU YG X PASTI..
~~x pernah memahami kata hati aku...
sudah la!! pergi~~~~~~~~~~

TAG! TAG! JGN X TAG!!!

tag ni..untuk korg suma dari aku!!!


ok.. jom kt tgk soalan2 nyer..

1) Apa yang anda akan buat bila anda dapat tahu member anda tikam belakang anda?

sy akan tikam dye balik mcm mn dye tikam sy. tp sy nk tikam btl2 pkai pisau. hurmm tp mmg bnyk pown kwn yg cmnie. mmg sy akan wwt bodo jew.. n pg mampos ko la.. hahahha


2) 6 orang dihati anda?
  1. mama
  2. bapa
  3. adik
  4. i.z.h.a.m
  5. sahabat susah senang
  6. abg

3)Anda rasa anda comel?

mybe la..hahaha..ciptaan Tuhan suma nya indah..

4) Singel ?

sgt mempunyai..huhu

5)Blog yang anda suka?

cik fia..
cik sara jeng-jeng-jeng..
bella..
mis oren..

6)Adakah bilik anda kemas setiap hari??

alamak malu la nk wt pengakuan.. bilik akan semak bila hati x tenang.. s0 mls.. hahahaha

7)Lagu terakhir yang anda dengar?

"kebahagiaan dlm perpisahan" sebab bru tgk page blog sendri..da this song kt cni..huhu

8)Last teks mesej?

"rindu nya kt mim"

9)Last phone call?

from mama!!

10) Hari terakhir anda menangis?

2/3 ari yg lps kowt

11) List 5 kaler favorite anda?

  1. biru
  2. hijau
  3. pink
  4. coklat
  5. merah
12) Orang terakhir anda ber-Ym?

my second br0.. angah..

13)Game paling anda suka?

super mario.. ~~ngee..

14) Adakah anda peminat MCR?

xpunn!!!.. hahahhaha

15)Apa perasaan anda menjawab Tag ini?

xcited! sbab sy yang wat..so nk tgk hasil nya...wawawa

16)Anda rasa Tag ini best?

no komen..jwapan nya da kt member sy yg sudi memberi kerjasama..hehe

17) Tag lagi kepada 10 orang

uisshhhh ramainyer... 10 org 2.. ak cekaw owg2 ..
cik fia..
cik asua
cik bella
cik saranisah

Wednesday, June 9, 2010

tag from fia**

haaa..ni tag dari fia..homework aku yg byk kali postpone..gagaga... :D

1 .Thank and link the person that give you the award.

THE FIA 'S DIARI @ cik fia sajo


2.pass this award into 15 blogger's you've recently discoved and think are fantastic
wadduuh ramae nya.. followers aku pn sapa jek..huhu.. ni ja aku mampu pass..
> Str@wbErrY_cOKL@t
>cHeNtA_MeRaHjAmBu
>gadis oren
>***sapa2 je nak wat..suka ati la..

iii. contact said blogs and let then know they've won the award.
>>d0ne...

iv. state 7 things about YOURSELF
>>i LOVE someone
>>i LOVE my happy family..
>>i LOVE shopping..
>>i LOVE kinder bueno..
>>i LOVE photography..
>>i LOVE beach..
>>i LOVE vacation..


Yeeahh da siap da.. **SILA TAG n buat ek KAWAN KAWAN.

Anda yang ke berapa: